Text Box: Auto-motoAuto-motoAuto-moto
Smart ForTwo negruSmart ForTwo in parcareSmart ForTwo argintiuSmart ForTwo rosuBord Smart ForTwo
www.smart.com

Abonamente presa

 

Auto-moto.

Bine ati venit pe pagina Auto.tvlive.com.ro

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

Smart ForTwo

 

  Cel mai mic Mercedes din lume se produce inca din 1999 (unele surse spun ca din 2000) la una din uzinele Mercedes din Franta (Hambach).

  Numele automobilului spune tot: “smart” egal “istet” si “for two” adica “pentru doi”. Intreadevar, in cartea tehnica a masinii se specifica: locuri doua.

  Pentru aglomeratia urbana a zilelor noastre se pare ca este automobilul ideal. Usor de condus, usor de parcat, cca. 75% din lungimea totala a masinii este folosita pentru pasageri si eventualul bagaj al acestora. Micul Smart are o lungime de 2,69 m, latimea de 1,56 m si inaltimea de 1,54 m.

 

  Echipat cu un motor in linie cu 3 cilindri, cu o capacitate de 999 cm cubi si cu cutie de viteze in trepte, Smart ForTwo are un consum urban de cca. 6-6,5 l la suta de km. si un consum in afara orasului de cca 4-4,5 l la suta de km (in cazul motorului pe benzina).

  Exista la ora actuala o gramada de variante ale acestui model privind dotarile si motorizarea:  ABS, Cutie automată de viteze, Geamuri electrice, Instalație de climatizare, Dotări din piele, Direcție asistată, Blocare electrică contra pornirii, Închidere centralizată, Faruri de ceață, Încălzire scaune, ESP, Jante din metal ușor. Desi toate acestea aduc fiecare un plus de confort, aduc si costuri financiare suplimentare, costuri care nu se justifica intotdeauna.

 

  In privinta sigurantei la volan si in caz de accidente, Smart ForTwo se pare ca este prevazut cu maximum de dotari pentru clasa sa: airbag-uri pentru sofer si pasager, ABS, ASR si ESP standard, plus celula de siguranta Tridion (considerata aproape indestructibila). Sa ne oprim un pic asupra acestei celule: asemeni masinilor de curse, exteriorul mascheaza un schelet metalic solid, construit din otel capabil sa reziste la presiuni uriase.

Asta face ca orice s-ar intampla cu masina sau motorul in cazul unui impact, celula respectiva, in interiorul careia se afla pasagerii, sa ramana intacta.

  In caz ca sunteti interesati de o astfel de masina mica, gasiti mai multe detalii (oferte, preturi, dotari, etc) pe site-ul oficial, cu varianta si in limba romana:

 

Site-uri oficiale auto pentru Romania

FIAT, BMW, Mini, Citroen, Dacia

Alfa Romeo, Audi,  Ford, Honda, Hundai

Kia Motors, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Seat

Peugeot, Opel, Renault, Skoda, Toyota

Volkswagen, Suzuki, Volvo

Masini cu adevarat mici

Fiat 500

Mini One

Smart ForTwo

Mitsubishi Colt Three Doors

Citroen C2

Opel Corsa (3 usi) 1.0i Essentia

Peugeot 107 (3 usi) 1.0 E

Seat Ibiza 1.2 Reference Basico

Volkswagen New Beetle